vrijdag 19 december 2014

Update #Bijna 6 weken FODMAP

Inmiddels volg ik alweer bijna 6 weken het FODMAP dieet. De eerste 4 weken zijn me heel goed afgegaan maar de afgelopen 2 weken gingen een stuk moeizamer.
Door sinterklaas en mijn verjaardag die ik beide 2x vierde heb ik nogal wat afgeweken van het dieet, met de gedachte: 'Het kan vast voor 1 keertje geen kwaad'. Maar daar heb ik inmiddels wel van geleerd. Het kan namelijk wél kwaad!
De dagen dat ik me niet voor de volle 200% aan het dieet hield kreeg ik daarna (veel) klachten of voelde ik me zelfs echt ziek! Gelukkig is die "onrust" weer een beetje voorbij, maar nu volgen er dus 2 weken kerstvakantie met o.a. een Kerstdiner en een Kerstbrunch!
Mijn uitdaging wordt dan ook om ook dán fodmap-proof te eten. Dit wordt vast een beetje ingewikkeld, maar mezelf ziek en niet lekker voelen op die dagen is een grotere beperkering.
Mochten er leuke culinaire ideetjes uit voortkomen, dan zal ik ze op mijn blog posten! 
Omdat ik de afgelopen 2 weken echt niet elke dag klachtenvrij ben geweest, door het zondigen dus, mag ik van mezelf nog niet gaan herintroduceren komende week. 
Als het me lukt om volgende week klachtenvrij te zijn en weer streng het dieet te volgen, ga ik daarna aan de slag met het herintroduceren waar ik inmiddels héél benieuwd naar ben!
Kortom, het kan echt beter maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat ik van het dieet afwijk. Niet meer doen dus! Op naar een betere week met hopelijk geen klachten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten